Schoolkampioenschappen

Ridder2.png

Provinciale Kampioenschappen 2018 LO en MO

Klik op de provincies voor meer info. Deze kamioenschappen worden georganiseerd door de schaakliga's.

DE PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN VINDEN VOORTAAN IETS VROEGER PLAATS DAN ANDERE JAREN.

VOOR HET SCHOOLJAAR 2017-2018 ZAL DIT TOERNOOI REEDS IN HET EERSTE TRIMESTER PLAATSVINDEN (En bijgevolg dus nog in het kalenderjaar 2017!)

We probeerden hiermee tegemoet te komen aan de vraag van lagere scholen, die vaak hun beste ploegen niet konden laten deelnemen aan het Belgisch kampioenschap, omwille van lentefeesten, communies of schoolfeesten. We hielden ook meer rekening met de examenperiodes voor het middelbaar onderwijs.

Vlaams Kampioenschap 2018 LO en MO

Dit kampioenschap wordt ondersteund door de Vlaamse Schaakfederatie.

Vlaams Kampioenschap 2017 LO en MO

• Eindstanden Vlaams Kampioenschap LO 2016

A-reeks + overzicht van alle uitslagen

B-reeks + overzicht van alle uitslagen

C-reeks + overzicht van alle uitslagen

Foto's  hier en hier
Individuele uitslagen, paringen en resultaten hier.

• Eindstanden Vlaams Kampioenschap LO 2015

A-reeks
B-reeks
C-reeks

Schoolschaak in het nieuws: hier

Belgisch Kampioenschap 2018 LO en MO

• Datum: zaterdag 3 maart 2018
  • Locatie: Andenne
  • Eindstanden: lager en secundair

Belgisch Kampioenschap 2017 LO en MO

Filmpjes

Een sfeerbeeld van hoe het er op zo'n toernooi aan toe gaat, vind je in het filmpje hieronder, opgenomen tijdens de Vlaamse schoolschaakkampioenschappen in 2013 voor het basisonderwijs te Brugge.

Schaaklied:

Wil je meer weten of deelnemen? www.schakenopschool.be/pagina/ehbd

schaken op school

Geachte,

Wij zijn op zoek naar een instructeur die kinderen van de lagere school kan begeleiden voor de kennis en het inzicht in het schaakspel. Wij richten workshops in over de middag, maar naschoolse activiteiten zijn misschien ook haalbaar.
2 x een half uur vna 12u30 tot 13u00 behoort tot de mogelijkheden. Kunnen jullie info bezogen via alain.de.vlaeminck@ivgschool.be of telefonisch: Alain De Vlaeminck, directie basisafdeling IVG-School 09 265 70 60.

Alvast bedankt,

Alain De Vlaeminck

Europees kampioenschap

Hallo

De meisjes van mijn school (KA Pegasus) wonnen gisteren het BK. Nu vroegen we ons af of je zo geplaatst bent voor een EK of WK, als die al plaatsvinden?

Alvast bedankt

Beste, de uitslagen kan je

Beste, de uitslagen kan je hier vinden. Naar ik begrijp is KA Pegasus dus niet gewonnen.

Omtrent Europese kampioenschappen: Er is niet echt een officieel kampioenschap.

Er zijn wel enkele tornooien die die naam dragen, vnl in Oost-Europa. Iedereen kan daar zeker aan deelnemen, weliswaar op eigen kosten.

Geert

Knap georganiseerd Oost-Vlaams kampioenschap 2015!

Bedankt aan het team Oost-Vlaams kampioenschap schoolschaken, het was een fijne, sportieve en gezellige schaakdag. Ook onze deelnemers met weinig schaakervaring scoorden punten en dat gaf hen vleugels. Zij hebben heel veel bijgeleerd.
De kinderen willen er volgend jaar zeker opnieuw bij zijn en wij, de begeleidende leerkrachten, willen zeker mee want het tornooi was prima georganiseerd!
Op naar het Vlaams kampioenschap in Zwijnaarde!

De videos waren zeer

De videos waren zeer instructief. We hopen dat er meer kinderen gestimuleeerd zullen zijn om zich te wagen aan dit prachtige spel.

Nice

Wish my school life was way cooler like this. It is a really good thing that they instructors and school authorities are doing here. I loved what they are trying to prove, which is studying and extracurricular activities are equally important!

Belgische Kampioenschappen schoolschaak

Moeten de geselecteerde scholen voor de Belgische schoolschaak kampioenschappen zelf contact opnemen om meer inlichtingen te krijgen, of moeten zij wachten op de info van de schoolschaak verantwoordelijke ?

Normaal gezien hebben jullie

Normaal gezien hebben jullie reeds info gekregen.

Als je toch nog met vragen zit, stuur gerust een mail naar Philippe Vukojevic, philippe_vukojevic@hotmail.com.

Nieuwe reactie inzenden

• Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden